dimecres, 17 d’abril del 2013

CASC ANTIC RIPOLL

El passat 15 d'abil, els alumnes de 6è i 5è vam anar a veure el casc antic de Ripoll amb l'Anna, la Montse, la Magda i la Lurdes, que ens van explicar:

En l'època antiga, en el monestir hi vivien els monjos, així que el monestir necessitaven tenir: llits  per dormir , cuina , lavabos , pati  per pendre l’aire lliure , un jardi , finestres , sacristía , una biblioteca per guardar els arxius  i llegir els documents…Tot aixó formava el monestir.
Hi havien monestirs femenins , que estaven formats per monjes , com el monestir que hi havia a Sant Joan de les Abadesses. I també n’hi havin de masculins , que estaven formats per monjos.
Els agricultors d’aquella época cultivaven: blat , cererals , peres , naps , cebellots , pésols , rabes , enciams , cols , espinacs , ferratges , mongetes , llenties , etc…En aquella época també tenien ramaderia de corral i ramaderia de pastura. 
També ens van explicar per on passava la muralla de Ripoll, res a veure amb l'actualitat!
Això sí, hi havia una cosa molt bona: Ripoll tenia dos festes majors.

Ara, encara ens queda aprendre'n una mica més... així que cal que seguim amb la recerca d'informació, per tal de completar el treball interdisciplinar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada