dimarts, 9 d’octubre del 2012

LA LLEGENDA DE LA TORRE DE LA MINYONA


Fa molt i molt temps, en un poble anomenat Cardona, hi vivia un Duc. Aquell Duc tenia una filla que es deia Adalés.
En aquell moment Cardona passa una terrible guerra contra els àrabs perquè volien la mina de sal que era molt valuosa (la sal era l'or blanc). El seu cap era el príncep Abdalà. Un bon dia Abdalà es va topar amb la filla del Duc. Adelés, només en mirar-se als ulls, van entendre que s'havien enamonat. Van passar uns dies preciosos, fins que Abdalà va pensar en explicar-li al duc el seu amor secret i verdader de la seva filla. Adalés esperava la resposta.
Així que un dia van anar al castell a explicar-li la seva situació, però el duc s'hi va oposar, el príncep àrab va intentar de tot, fins i tot renunciaria a la seva religió, però va ser perdre el temps.
A Abdalà el van fer fora del castell i a la seva filla li van prohibir anar amb ell, però ella l'estimava i li van dir que no.
En conseqüència la van tancar en una petitat presò que tenia al seu castell. En aquella torre no hi havia llum, estava totalment aïllada de la civilització humana, només menjava pa i aigua que li portava un criat sord,, mut i cec perquè no es poguessin relacionar.
Al final Adalés va morir de soledat i gana, i el seu estimat no va saber res més d'ella i s'en va tornar al seu país. Així s'acaba la historia de l'amor impossible d'Abdalà i Adalés.
Es diu que ara, en les nits fosques se sent una noia plorar, a prop de la Torre on la van engargolar. Qui sap si encara hi ha el seu fantasma?

Iria i Marta

4 comentaris:

  1. uffffff que cançats que estavem,i despres per fer els deures jajajaaa.Que bonic que era a Cardona,la sal magnètica com picava jajajaaj,mmm.... i que bona eeeee.

    ResponElimina
  2. va ser maravellos el viatge,ens ho vem pasar molt be,i el telefon wowo era molt divertit jajaja feia un so molt estrany i a la vegada divertit,les mines eren molt boniques,i el castell te molts misteris que encara no sabem i es el que ens agrada,va ser molt guai el viatge,jajaja

    ResponElimina
  3. jajaja va ser molt divertit cuan vem trobar els ratpanats enganxats,va ser divertda la sortida pero ufff va ser esgotador

    ResponElimina
  4. siiiiiiii.....va ser molt divertit vam sentir la llegenda de la torre minyona.....i.....vam anar a veure les mines de sal.

    UNA COMPAÑA ES VA CADAR FARTA DE LA SAL.



    ALBA CABAÑAS ANNA LUCEÑO

    ResponElimina